RAW İŞLEME

RAW fotoğraf atölyesi katılımcılarına dijital fotoğraf ile ilgili temel bilgilerin kazandırılması ve temel olarak dijital imaj işleme teknikleri hakkında uzmanlaşmaları üzerine kurulmuştur. Atölye sonucunda katılımcılar fotoğraflar üzerinde rötuş ve manipülasyon yapabilecek hale gelirler.

ATÖLYE SÜRESİ : 3 hafta / 6 saat

Amatörler ve yarı profesyoneller bu eğitimi alarak çalışmalarını rahat bir şekilde tamamlama ve kaliteli fotoğraflar elde etme imkanı buluyorlar.

RAW formattaki fotoğrafların Camera RAW ve Lightroom programlarını temel düzeyde kullanarak işleme uzmanlığı kazandırılıyor. Photoshop teknikleri ve raw fotoğraf işleme teknolojisi, arasındaki farklar toplam 8 saatlik bir eğitim içeriyle sunuluyor. Atölye kapsamında; photoshop programındaki genel paneller, efektler, renk bilgileri, filtreleme gibi özellikler öğretilmektedir

1.gün Genel Bilgi Aktarımları, Raw Teknolojisi ve Uygulamaları

2.gün Fotoğrafta Renk Modları ve Yönetimi

3.gün Photoshop Panelleri Uygulama ve Yönetme Dijital rötuşlama ve manipülasyon

Dijital fotoğrafçılığın hayatımıza girmesi, yeni bilgilerin öğrenilmesine öncülük etmiştir. Çekilen fotoğrafların düzenlenmesi, ideal seviyeye getirilmesi, renklerin ayarlanması Photoshop programı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple iyi bir fotoğrafçı bu programı detaylarıyla öğrenmeli ve etkili sunumlar hazırlamalıdır.

Katılımcıların temel bilgisayar bilgisine sahip olmaları ve kişisel bilgisayarları ile derslere katılmaları gerekmektedir.

7. Sanat Derneği  olarak öğrencilerimizin eksiksiz bir eğitim almasını hedeflemekteyiz. Bu sebeple; tüm atölyelerde öğrencilerimiz kaçırdıkları konuları farklı grupların derslerine katılarak tamamlayabilirler.